Deratizare

Deratizarea, realizată preventiv sau curativ, trebuie orientată către eliminarea definitivă a rozătoarelor . Pentru a combate prezența lor nedorită în mod eficace în medii cu diferite grade de infestare, dispunem de o gamă completă de substanțe și dispozitive cu efect garantat în acest sens.

SOBOLANII

Muscatura acestora pot transmite bolii letale. Sobolanii sunt purtatorii unor boli infectioase grave pe care le transmit persoanelor care ajung in contact cu aceste animale infectate. Cea mai intalnita boala infectioasa transmisa de sobolan la om este leptospiroza. Microbul patrunde in organism prin piele, prin mucoasele nazale sau oculare. In fiecare vara, la Spitalul de Boli Infectioase se interneaza persoane diagnosticate cu aceasta boala. Dupa ce o persoana a fost infectata cu aceasta boala in perioada de incubatie, 21 de zile, apar simptome ca febra, frisoane, hepatita, meningita, afectarea renala. In acest timp, la persoana care a contactat boala pot aparea simptome, precum febra, frisoane, insuficienta renala, hepatita. Daca bolnavul ajunge tarziu la medic se poate ajunge pana la deces..

SOARECELE DE CASA (Mus musculus)

Prin intermediul aerosolilor de excretii si secretii, poate transmite Leucemia Cronica Mieloida. CML este un cancer de sange prin care organismul produce prea multe celule albe in sange.
Pacientii cu CML pot avea un istoric de rezidenta in case infestate cu rozatoare sau de alte expuneri la rozatoare. In Statele Unite, Argentina si zonele endemice din Germania a fost raportata o prevalenta a anticorpilor de aproximativ 5 pana la 10%.
CML difera de sindromul general de febra si mialgii prin aceea ca debutul este gradat. Printre circumstantele asociate ocazional cu CML sunt orhita, alopecia tranzitorie, artrita, faringita, tusea si eruptia maculopapulara. Se estimeaza ca o patrime sau mai putin din pacienti sufera o faza febrila de 3 — 6 zile, iar apoi, dupa o scurta remisiune apare o febra intensificata acompaniata de cefalee severa, greata si varsaturi, si semne meningeale ce dureaza aproximativ o saptamana.